top of page

Economie

Je wilt inzicht krijgen in de arbeidswereld en het economisch functioneren van de samenleving? Je hebt aanleg en interesse voor talen? Je wilt je communicatieve vaardigheden ontwikkelen?

In de studierichting Economie krijg je een evenwichtig en breed aanbod. Je hebt naast belangstelling voor economie ook belangstelling voor wetenschappen, wiskunde en talen.

 

In onze school kun je dit pakket nog versterken met meer moderne talen of met een bijkomend uur wiskunde. We verwachten in deze studierichting jonge mensen met een voldoende hoog abstractievermogen, met een levendige belangstelling voor moderne talen en economie.

 

Even inzoomen

 

In het vak economie (4 uur per week) verwerf je inzicht in de realiteit en de vele aspecten van ‘het ondernemen’ en het bedrijfsleven. Vanuit concrete bedrijfseconomische situaties belichten we de actualiteit.

De kern van het ondernemen, werken in een onderneming, risico’s nemen en beheersen, leren plannen, samenvatten, onderzoeken, grafieken en tabellen maken... het zijn kernbegrippen uit het nieuwe leerplan economie. Verder heeft het vak economie veel aandacht voor ICT-toepassingen, waardoor je zelfredzaamheid wordt bevorderd.

 

 

bottom of page