top of page

Latijn

Heb je niet alleen interesse voor Latijn en moderne talen maar wil je ook wat ruimte voor creativiteit? Dan vind je je gading in keuzepakket A. Wil je Latijn graag met wiskunde combineren, dan kies je voor pakket B.

In de eerste graad heb je al flink wat Latijnse spraakkunst en woordenschat bestudeerd. Nu ga je die kennis verder uitdiepen. Ze vormt de basis voor de lectuur van originele Latijnse teksten. Inderdaad, in de tweede graad ga je geleidelijk overschakelen naar de lectuur van teksten die door de Romeinen zelf geschreven zijn.

 

Even inzoomen

 

Je spit de teksten niet alleen grammaticaal uit, maar ook stilistisch en inhoudelijk. Je maakt uitvoerig kennis met de denk- en leefwereld van de Romeinen, die een onmiskenbare invloed uitgeoefend hebben op onze Westerse cultuur.De teksten die je in de tweede graad leest, zijn vooral fragmenten uit het historisch werk van Caesar (De Bello Gallico) en Sallustius (De Catilinae Coniuratione), maar ook poëtische teksten van Ovidius (Metamorphoses) komen aan bod.

bottom of page