top of page

Humane wetenschappen

Ben je een nieuwsgierige en kritische denker die geïnteresseerd is in het begrijpen van de mens en zijn gedragingen in de maatschappij? Ben je open-minded en sta je open voor nieuwe ideeën en samenwerken in projectwerk? Ben je geïnteresseerd in geschiedenis, kunst en cultuur? Dan is de richting Humane Wetenschappen misschien wel iets voor jou.

Humane wetenschappen derde graad 19 april.png

De richting Humane Wetenschappen heeft een sterke theoretische basis, omdat het zich richt op het bestuderen van de mens en zijn gedragingen in de maatschappij vanuit verschillende wetenschappelijke perspectieven.

 

In het vak socio-psychologie onderzoek je de menselijke psyche en de manier waarop mensen met elkaar omgaan. We bestuderen hoe individuen en groepen zich gedragen binnen de actuele context van de maatschappij. Je leert over sociale interacties, groepsdynamiek, communicatie en de invloed van cultuur op gedrag.

 

Een ander belangrijk vak in deze richting is filosofie. Je leert over de geschiedenis van filosofie en de belangrijkste filosofische stromingen. Het vak nodigt uit tot kritisch denken en reflectie, waardoor je je eigen ideeën en overtuigingen beter zult begrijpen en in staat bent om een weloverwogen mening te vormen over complexe kwesties.

 

In kunstbeschouwing ga je op ontdekkingsreis in de wereld van kunst en cultuur. Het vak nodigt je uit om verder te kijken dan het oppervlakkige beeld van kunst en om te reflecteren op de rol van kunst in de samenleving en hoe deze ons kan helpen om ons mens-zijn beter te begrijpen.

Wat verwachten we van jou?

  • interesse voor actuele maatschappelijke kwesties

  • sterke onderzoeks- en communicatievaardigheden

  • motivatie om diepgaande theoretische kennis te verwerven

Humane wetenschappen derde graad foto.png

Leerlingen uit Humane Wetenschappen bezoeken het Vlaams Parlement en ervaren hoe democratische processen verlopen

Vooropleiding tweede graad humane wetenschappen derde graad.png
bottom of page