top of page

SenSe - Animatie in de ouderenzorg

Je hebt een sterk engagement voor mensen? Je kunt je intens inleven in de wereld van ouderen en stelt hun welbevinden altijd voorop? Je speelt graag een voortrekkersrol op het vlak van animatie? Je bent sociaal en flexibel en werkt graag samen met anderen? Dan is deze richting wellicht iets voor jou.

Als je dit ‘zevende’ jaar Animatie in de ouderenzorg volgt, kun je in één schooljaar een kwalificatie behalen om als animator aan de slag te gaan in semi-residentiële en residentiële voorzieningen voor ouderenzorg.

 

Het organiseren en coördineren van individuele en groepsgerichte activiteiten voor en samen met ouderen is de kerntaak van de animator. Je zorgt ervoor dat deze activiteiten dicht aansluiten bij het dagelijkse ritme van de oudere en werkt hierbij intens samen met het hele zorgteam en de vele vrijwilligers die op het terrein actief zijn.

 

Je wordt daarop voorbereid via een diepgaande theoretische maar competentie-gerichte opleiding van 5 maanden. Daarin bestudeer je onder meer verschillende soorten zorg en maak je kennis met specifieke aandoeningen bij ouderen, veiligheidsvoorschriften, hygiëne, hef- en tiltechnieken, EHBO … Daarnaast loop je een intens begeleide stage van 14 weken (5 weken voor de kerstvakantie, 9 weken na de paasvakantie).

studierichting in Charles Deberiotstraat

bottom of page