top of page

Se-n-Se - Leefgroepenwerking

Je hebt een sterk engagement voor mensen? Je staat open voor de ondersteuningsvraag van jongeren uit de bijzondere jeugdzorg en mensen met een beperking? Je werkt graag met je hoofd, hart en handen? Je bent sociaal, emotioneel in evenwicht en onregelmatige werkuren schrikken je niet af? Dan is dit misschien de richting die je zoekt.

Als je dit ‘zevende’ jaar Leefgroepenwerking volgt, kun je in één schooljaar een kwalificatie behalen om als opvoed(st)er of begeleid(st)er aan de slag te gaan in de sectoren gehandicaptenzorg en bijzondere jeugdzorg. Je wordt daarop voorbereid via een diepgaande theoretische opleiding van 5 maanden en een intens begeleide stageperiode van 13 weken.

 

Gedurende die 13 weken worden je begeleidingsvaardigheden systematisch getraind in voorzieningen voor mensen met een beperking of tehuizen voor jongeren. We denken hierbij aan bezigheid- en nursingtehuizen voor volwassen personen met een verstandelijke of meervoudige beperking, medisch-pedagogische instituten voor kinderen en jongeren met diverse beperkingen, begeleidingstehuizen voor kinderen en jongeren in een problematische opvoedingssituatie, centra voor kinderzorg en gezinsondersteuning, …

bottom of page