top of page

Gezondheidszorg

Heb je een zorgend hart met interesse in alle facetten van het menselijke lichaam? Spreekt het beroep van verpleegkundige je aan? Wil je graag werken binnen een team? Steek je graag je handen uit de mouwen? Schrikt werken in de ouderenzorg je niet af? Vind je omgaan met volwassenen eenvoudiger dan omgaan met kinderen? Sta je open voor de wereld van volwassenen en ouderen?

Gezondheidszorg 14 april 2024.png

Heb je interesse in een studierichting waar je met je hoofd, hart en handen aan het werk gaat? De studierichting Gezondheidszorg biedt je een veelzijdige opleiding met een grote theoretische basis die kort praktisch getoetst wordt. Vakken als psychologie en ortho-agogiek – anatomie/fysiologie – beroepsgerichte zorgkunde – wetgeving en organisatie van de gezondheidszorg vormen daarbij een belangrijke wetenschappelijk- theoretische basis die aangevuld wordt met algemene vakken. Je leert kennismaken met de wereld van de volwassene en de oudere in al zijn aspecten. Je leert samenwerken met andere disciplines zodat je goed voorbereid een doordachte studiekeuze kan maken uit de grote waaier aan mogelijkheden binnen de gezondheids- en welzijnszorg.

 

Deze opleiding heeft naast de flinke theoretische bagage, ook een stagecomponent. Hier leer je observeren, zelfstandig werken met aandacht voor kwaliteitszorg, je communicatievaardigheden verder aanscherpen en neem je gedurende de stageperiode een actieve rol op binnen het team waar je terecht komt. De aangeleerde beroepscompetenties die aangereikt worden binnen het vak beroepsgerichte zorgkunde worden binnen de stage geoefend en versterkt.

 

Deze studierichting biedt door de sterke theoretische opbouw een prima basis tot verder studeren binnen de professionele bacheloropleidingen. Niettemin staat dankzij de aangeleerde zorgtechnische handelingen die ingeoefend worden binnen de stagecomponent ook de mogelijkheid open om na het afstuderen door te stromen naar de arbeidsmarkt.

Gezondheidszorg derde graad foto.png

Leerlingen Gezondheidszorg leren EHBO-technieken.

Vooropleiding tweede graad Gezondheidszorg derde graad.png
Wat na gezondheidszorg derde graad.png
bottom of page