top of page

Brede basisvorming met optie Latijn (klassiek studieën) 

Studeer je graag en regelmatig voor al je vakken? Heb je weinig hulp nodig bij het studeren en behaal je op eigen kracht mooie resultaten? Heb je interesse voor taal, geschiedenis en cultuur? Dan is de studierichting Klassieke talen zeker een goede keuze.

In het eerste jaar zal je ervaren dat Latijn een verfijnde, maar ook een moeilijke taal is. Je komt in contact met een oude cultuur die een grote invloed heeft gehad op onze huidige samenleving en die aan de oorsprong ligt van heel wat Europese talen.

 

Als je de optie Latijn kiest, leer je heel veel woorden en train je je geheugen. En door de studie van de Latijnse spraakkunst, leer je logisch nadenken en de opbouw van teksten begrijpen. Voor je het weet, duikel je in Latijnse teksten en versta je meteen wat Harry Potter bedoelt als hij zegt: "Draco dormiens nunquam titillandus" (Een slapende draak mag je nooit kietelen).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En wie lang genoeg volhoudt, vertaalt later moeiteloos een tekst van Vergilius, een beroemde schrijver uit het oude Rome, die ooit zei: "audaces fortuna iuvat", (geluk is voor de durvers).

 

Wat denk je: durf je te springen?

Horizonuren

Binnen de optie Latijn krijg je 3 lesuren waarin je je horizon kunt verbreden, nieuwe talenten ontdekken of gekende aanscherpen. De horizonuren worden opgesplitst in het vak ‘Mens en Samenleving’ en vijf verkennende modules.

Meer informatie over horizonuren.

1DSC_5854.jpg
bottom of page