top of page

1e jaar - Latijn

In het eerste leerjaar A van de brede basisvorming krijg je les van verschillende leerkrachten. Er wordt verder gebouwd op de leerstof uit het basisonderwijs. De nadruk ligt zoveel mogelijk op een gelijke start en aanpak voor iedereen. Het tempo in de klas ligt wel hoger dan in de basisschool en je moet een grotere zelfstandigheid aan de dag leggen. Duizel je bij al die nieuwe vakken? Geen paniek: we helpen je een leermethode ontwikkelen en geven je volop studietips. Raak je toch nog even de leerdraad kwijt? Dan kunnen leerkrachten je helpen om via remediëring tekorten in de leerstof weg te werken. De onderstaande lessentabel is geldig voor alle eerstejaars, of je nu kiest voor Latijn of voor de optie flexuren.

eerste jaar graad 1.png

LATIJN

4 lestijden per week

Studeer je graag en regelmatig voor al je vakken? Heb je weinig hulp nodig bij het studeren en behaal je op eigen kracht mooie resultaten? Heb je interesse voor taal, geschiedenis en cultuur? Dan is de optie Latijn zeker een goede keuze.

 

In het eerste jaar zal je ervaren dat Latijn een verfijnde, maar ook een moeilijke taal is. Je komt in contact met een oude cultuur die een grote invloed heeft gehad op onze huidige samenleving en die aan de oorsprong ligt van heel wat Europese talen.

 

Als je de optie Latijn kiest, leer je heel veel woorden en train je je geheugen. En door de studie van de Latijnse spraakkunst, leer je logisch nadenken en de opbouw van teksten begrijpen.

1DSC_5854.jpg

Naast deze basisvorming van 25 lestijden, volg je nog een aanvullend gedeelte van 7 lestijden per week

Latijn 4 lestijden + horizonuren 3 lestijden

Horizonuren

Je krijgt 3 lesuren waarin je je horizon kunt verbreden, nieuwe talenten ontdekken of gekende aanscherpen. De horizonuren omvatten het vak ‘Mens en Samenleving’, vijf verkennende modules, praktische ICT-toepassingen en aandacht voor leren leren.

​​​​Meer info over horizonuren.

bottom of page